Palaset

3/11/2014

 


Moni on kysellyt meidän levyhyllyistä. Ne ovat Palaset-sarjaa, jonka Ristomatti Ratia suunnitteli 70-luvulla. Hyllyt ovat täydellisen kokoiset vinyylilevyille, mutta ne sopivat myös yöpöydiksi tai lelulaatikoiksi, ja jos laatikot kääntää toisin päin, saa niistä hyvät lokerikot esimerkiksi työpöydän päälle. Ikävä kyllä laatikoiden valmistus on lopetettu. Ei olisi ehkä kannattanut, niin moni näitä tuntuu kaipaavan. Me olemme hankkineet omamme useassa erässä. Joskus on ollut onni myötä ja ollaan saatu jopa kolme samalla kertaa, mutta yleensä laatikot ovat löytyneet yksi kerrallaan. Aikaa on mennyt, mutta se ei haittaa. Minusta on kiva, että kotona on jotain sellaista, mitä ei voi vaan ostaa marssimalla kauppaan. Kyllä te tiedätte, se on se löytämisen ilo.

Many of you have been asking about our record shelves. They are called Palaset and designed by finnish designer Ristomatti Ratia. Sadly they don´t make those any more, but you can still find them pretty well from fleamarkets, vintage stores and ebay.

11 kommenttia:

 1. Ompa hieno keräilyaarre!! Tuttu tunne, löytötunne!! <3

  http://kotiani.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Minun kommenttini eivät tänään mene minnekään perille. Mutta otetaan uusi yritys.

  Tuo Palasetin sarja oli kyllä aivan timantti. Ottaisivatkohan uudelleen tuotantoon, jos riittävän moni antaisi palautetta?
  Huomaa, että teillä on levari ahkerassa käytössä. Arvostan. Mieli palaisi selaamaan levyjä. Taulukokoelmakin on huikean kaunis. Kiinnostaisi tietää, millaisia säkeitä tauluissa lukee.

  Aurinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisiköhän tehdä joku aloite asiasta :)
   Meillä kuunnellaan vinyylejä joka päivä. Välillä on niin mukava käsitellä jotain ihan konkreettisia asioita, eikä vaan räplätä konetta tai puhelinta.
   Pitääpä joku päivä ottaa kuvat tauluistakin, musiikki näkyy sielläkin, ja rakkaus.

   Aurinkoa myös sinne, kohta on kevät. Ihanaa!

   Poista
 3. Ihana ja ihana myös tuo tauluseinä!

  VastaaPoista
 4. Oi, miten huikean näköinen on teidän levykokoelma. LP-levyt ovat jotenkin niin coolin näköisiä ihan sisustuksellisestikin. Meillä ei ole levy-harrastusta, mutta kirjoja sitäkin enemmän (jopa liikaa mun makuun).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cool-arvosta en tiedä, mutta ainakin pieni osa identiteettiä :) Ja kirjathan ovat aika sama asia. Minusta on kiva nähdä kodista, mitä ihminen harrastaa ja mistä on kiinnostunut. Kirjat, levyt tai mikä vaan vastaava tavara kertovat paljon.

   Poista
 5. Heii, kommentoin nyt aika vanhaan postaukseen, mutta haluisin tietää, että onko noi kiinnitetty jotenkin toisiinsa :) meillä keräillää myös paljon levyjä ja ollaan pohdittu samanlaista ratkaisua vinskahyllyksi. Mietittiin vain sitä, että onko tuo kuinka tukeva ? ettei kaadu päälle, kun soittelee levyjä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, näitä ei ole kiinnitetty mitenkään toisiinsa. Pysyvät hyvin paikallaan levyjen painosta. Ollaan tosin muuttamassa ihan kohta uuteen kotiin, missä hyllyistä täytyy ehkä tehdä yhtä riviä korkeammat. Siinä vaiheessa ajateltiin kiinnittää seinään, ettei vahingossakaan kaadu koko systeemi lasten päälle. En usko että näin kävisi, mutta ihan vaan, että saisi nukuttua yönsä rauhassa :) Muuten ihan todella toimiva ratkaisu. En jotenkin osaisi edes ajatella parempaa. On myös helppo muuttaa, kun voi vaan nostella autoon laatikko kerrallaan :)

   Poista
  2. Kiitos paljon nopeasta vastauksesta! :) eikun palasia keräilemään !

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!

d a d a a. © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger