Living with Art / Lokal Helsinki

1/20/2018

Enismmäisellä kerralla se vähän jännitti. Ei ollut ihan varma olinko tullut taidenäyttelyyn vai myymälätilaan, ja miten täällä oikein pitäisi olla. Vaikka ihan vaan siksi, ettei heti alkumetreillä toisi esiin omaa riittämättömyyttään taiteen (tai minkään muunkaan) suhteen. Siksi olikin ihana huomata tulleensa tilaan, missä tunsi olonsa, miten sen nyt sanoisi, turvalliseksi? Olkoon se vaikka se sana. Toinen sana taisi olla ihastunut ja vähintäänkin kolmas - ostohimo.

Lokal on edelleen yksi ehdottomista lempikaupoistani Helsingissä, ellei ihan lempparini. Katja Hagelstamin luotsaama galleria / myymälä / kahvila on jotain sellaista, mihin ei törmää kuin ehkä muutaman kerran elämässään. Sen ovat huomanneet myös muun muassa Wallpaper, Design Milk, Vogue, National Geographic ja Financial Times.  Huolella kuratoitu myymälä aiheuttaa ihastumisreaktioita lähes jokaiseen tuotteeseen, ja jos ostamisesta muutoin tulisikin huono omatunto, on se täällä vaikeampaa. Lähes jokainen taideteos tai tuote kun on kotimaisten suunnittelijoiden käsialaa ja suurin osa vielä valmistettu täällä. Niinpä nautin siitä, miltä aamukahvi maistuu Natalie L:n kepeän ohuista keraamisista kupeista ja miten kiva on leikata vaikka kurkkuviipaleita Mattila & Mertzin puisella leikkuulaudalla. Suurin nautinto taitaa kuitenkin olla se, että saan mennä ihastelemaan kaikkea kaunista ilman ostopakkoa ihan sillä verukkeella, että Lokalissa avautuu aina uusi taidenäyttely lähes kerran kuussa eri teemalla. 

Tänään avautunut näyttely kantaa nimeä, VIIVA. Viivasta kerrotaan näin: "Teoksissaan jokainen taiteilija käsittelee viivaa oman tekniikkansa kautta. Viiva toistuu näyttelyssä lasin, keramiikan, saven, piirroksen, öljyvärin sekä musteen muodossa. Näyttelyyn osallistuvat Mollu HeinoVeera KuljuPasi KärkkäinenSasha HuberPan JiangfengJaanika Peerna ja Kristina Riska. Näyttelyn on kuratoinut Katja Hagelstam."


Lokalilla on hiljattain avautuneet myös uudet nettisivut. Sain kunnian olla mukana uusien sivujen teossa stailistina yhdessä Susanna Vennon kanssa. Katja Hagelstam myös pyysi minua kertomaan mitä itselleni merkitsee "Living with Art". 

“Whether it’s a unique piece by an acknowledged artist or a creative oeuvre by young talent like my daughters, art is something that makes a home look like you. It brings common furniture to life, and when looking at the artwork it reminds you of that one particular moment it became a part of your home. The best thing is that we all have our own taste, and when falling in love with an art piece it’s really your heart that makes the decision.”

Ajattelin kirjoitella taiteesta tulevaisuudessakin, mutta lähinnä kyselemällä tyhmiä rakkaalta ystävältäni, Hanna Perälältä, joka taitaa aiheen laajemmat oppimäärät. Jos teillä on mielessä jotain, mitä haluaisitte kysyä, niin laittakaa kommentia! Omalla listallani ensimmäisenä on; "Mikä on oikeaa taidetta ja onko sellaista käsitettä olemassakaan, ja jos, niin kuka sen saa määritellä?"

Kaikki kuvat: Katja Hagelstam


/


One of my farourite stores / art galleries / cafes / people / everything in Helsinki, Lokal. So happy to be part of their new website. Here´s a little quote from their website and what´s living with art for me


"Lokal, together with interior stylist Anna Pirkola, visited the Helsinki home of an architect couple in 2017. Based on this encounter, a visual lookbook was created, mixing in artwork and design pieces from Lokal’s archives."
“Whether it’s a unique piece by an acknowledged artist or a creative oeuvre by young talent like my daughters, art is something that makes a home look like you. It brings common furniture to life, and when looking at the artwork it reminds you of that one particular moment it became a part of your home. The best thing is that we all have our own taste, and when falling in love with an art piece it’s really your heart that makes the decision.”

Photography by Katja Hagelstam


4 kommenttia:

 1. Olipas mielenkiintoinen postaus, kiitos tästä. Itselleni taide on jotain mikä herättää tunteita. Asetelmakin on taidetta. Kaikki eivät niitä osaa tehdä. Artisti Yona on sanonut että musiiin kuunteleminenkin on musiikin tekemistä. Se mahdollistaa musiikin tekemisen artistille. Ehkä siinä on se juttu? En tiedä saako tästä yhtään kiinni, mutta aihe herättää kyllä tunteita ja keskustelua. Lokal oli itselleni täysin tuntematon paikka tähän asti. Kiitos kun tutustutit siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, kiva kuulla! Erittäin hyvin sanottu, niin totta! Ja taide on myös prosessi, ei pelkkä lopputulos. Ihana jos löysit Lokalin täältä, uskon, että viihdyt siellä varmasti!

   Poista
 2. Silmä lepää. Olisipa kiva päästä käymään!
  Kysymys (en tiedä kelle pitäisi esittää): mikähän mahtaa olla postauksen ensimmäisen kuvan printti/maalaus ja kuka sen tekijä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos! Maalaus on Linda Linkon tekemä :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!

d a d a a. © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger