Marimekko / Puetaan koti osa I

5/04/2016

Teimme kevään korvalla yhdessä Asun-lehden ja Marimekon kanssa Puetaan koti-kiertueen, jossa kiersimme muutaman isoimman kaupungin ja vietimme ihanien asiakkaiden kanssa iltaa Marimekon myymälöissä jutellen kodin sisustuksesta ja kattauksista. Nyt oli aika tuoda samoja tuotteita kotiin ja näyttää miten ne istuvat meidän sisustukseen.

Minä päätin tehdä aiheesta kaksi postausta, sillä halusin testata tuon monitoimikankaan toimivuuden myös pöytäliinana. Tykkään ajatuksesta, että kankaalla ei tarvitse olla mitään tiettyä paikkaa, vaan sen voi määritellä aina uudestaan tarpeen tai mielen mukaan. On meillä ennenkin saattanut vierailla verho pöytäliinana, mutta nyt näin saa tehdä oikein luvan kanssa. 

Vaikka fanitan Marimekon kankaita, kartan myös samalla liian esittäviä tai värikkäitä printtejä omassa kodissani. Ihailenkin niitä, jotka osaavat suvereenisti sekoitella laajoja väripaletteja ja kuoseja sekaisin. Mustan ja sinisen hyvin simppeli liitto sopii taas tällaiselle puritaanille ihmistyypille kuin nenä päähän. Rakastan vielä ajatusta siitä, että Carina Seth Andersson on rakentanut kankaan kuvion teipillä, jolloin viivat eivät ole ihan täysin suorat. Samalla viivojen risteämiskohtaan muodostuu hieman tummempi neliö, joka muodostaa kankaaseen kolmannen väripinnan, ah, mitä neroutta.

Eikä varmaan tarvitse miettiä miksi yksi ryijyhullu rakastuu kudotusta kankaasta tehtyyn tyynyyn. Kyllä siinä vaan on eri fiilis kuin printatussa. Valkoisen raikkaus tuo kesän kotiin ja saa haaveilemaan merestä, mutta ei niillä perinteisillä raidoilla.

ps. Piia, (joka keksi koko tämän idean, kiitos siitä!) ja Minna ovat jo kirjoittaneet aiheesta, kannataa käydä kurkkaamassa miten samat tuotteet saavat toisen tyylin heidän kodeissaan. 


Mint tyynynpäällinen / Marimekko
Quilt tyynynpäällinen  /  Marimekko
Quilt kangas  /  Marimekko
Harmaa vaasi ja pieni kulho  /  Stilleben


- postaus tehty yhteistyössä Marimekon kanssa -


/


We did a little tour here in Finland with Asun magazine and Marimekko and now it was time to see how the products fit in to the tour guides homes. That´s why you should definitely check out Piias and Minnas versions too. 

One of my favorites is the Quilt fabric, which does´t have a one certain purpose - you can use it as a tablecloth, blanket or throw it on a chair or what ever pops in to your mind. That´s why you gonna see another post where I have this multifunctional fabric on the table. I also love the simple and fine aesthetic of the print and the fact that the lines are´t exact straight. Carina Seth Andersson used a tape for designing and that´s why the middle of the square is just a little bit darker, pure details love.Mint pillow case / Marimekko
Quilt pillow case  /  Marimekko
Quilt fabric for many uses  /  Marimekko
Grey vase and little bowl  /  Stilleben

- made together with Marimekko -

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!

d a d a a. © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger