Sähköä ilmassa

1/25/2014Viime keittiöremontista on niin kauan (kaksi vuotta), että olin unohtanut miten ärsyttäviä kaikki sähköasiat ovat. Osaan laittaa lampun kattoon, vaikka siellä olisikin sokeripala, ja selviän jopa sen sokeripalan vaihtamisesta pistotulpaan, mutta kaikki loppu meneekin yli hilseen. Niin kuin nyt. Kahteen rumaan pistorasioilla varustettuun valaisimeen menee kaksi sähköjohtoa, mutta kas kun ei sittenkään. Toinen johdoista vie kyllä sähkön valaisimeen, mutta toinen kuljettaakin sen sieltä pois ja eteenpäin seuraavaan valaisimeen ja sieltä taas eteenpäin seuraavaan ja niin edelleen. Ne ovat siis kytketty sarjaan. Tämä taas vaatii tiettyjä lainalaisuuksia, mitä en edes osaa ajatella. Ainakaan yhtä lamppua on turha mennä napsimaan pois, sillon sammuu koko keittiö.

Joka tapauksessa nyt seinälle pitäisi saada kaksi valaisinta ja yksi kaksiosainen pistorasia. Valaisimien olisi hyvä olla kiinteällä katkaisijalla, mutta kun nättejä sellaisia ei ole, tai on, mutta ei sellaisia, mitkä sopisivat juuri nyt tähän keittiöön, on vaihtoehtoja puntaroitu sinne ja tänne. Pelkät pallot olisivat parhaat, mutta nekin tarvitsevat erillisen katkaisijan, joten nyt on haettu kivoja katkaisijoita, pistorasioita ja johtoja kissojen ja koirien kanssa. Varsinkin kun budjetti on mitä on, ei voi toivoa kuuta taivaalta. Valaisimet olisin halunnut Flosilta, mutta luulen, että saan odottaa niitå vielä muutaman vuoden, onneksi kaiken ei ole pakko olla heti valmista. Tämä hetken valaisinvaihtoehdot löytyvät Ikeasta, Smyygistä ja Domus Classicasta. Sähköasennukseen tarvittavat asiat taas Renovalta ja Domus Classicasta. Onko teillä antaa lisää vinkkejä?


Kuvat täältä:
Ikea
Domus Classica
Flos
Renova


5 kommenttia:

 1. http://www.yoox.com/fi/58013325KB/item?dept=flos#sts=sr_flos80&cod10=58013325KB&sizeId=1

  Pari tollasta seinälle, saa tilattua Suomeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos loistavasta vinkistä! Tänään onkin pakko tehdä päätös valaistuksen suhteen, jotta saadaan varattua sähkömies, kääk. Homma siis etenee :)

   Poista
  2. Kiva olla avuksi! :) Kuvia valmiista keittiöstä odotellessa. :))

   Poista
 2. Löysin vasta blogisi. Oletko jo tilannut lamput. Tuota domusta saa rutkasti edullisemmin Belgiasta http://www.zangra.com/prod.php?subcat=1&lang=en&cat=1

  Tilasin itse sellaiset kylppäriimme toissavuonna ja toimitus oli nopea ja sujuva. Siellä on myös muita kivoja valaisimia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä! Itse lamput on jo ehditty hankkia, mutta sivu oli muutenkin oikein kiva tuttavuus. Keittiöstä puuttuu enää yksi pieni juttu, sitten saan vihdoin kuviakin blogiin.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!

d a d a a. © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger