Hups, oho, apua jne

1/22/2014Keskustelu ennen näitä tapahtumia meni kutakuinkin näin:

Minä: " Saa nähdä milloin me päästään tuon keittiön kimppuun."
Ystävä: "Niin, siitä tulee kyllä varmasti hieno".
Minä: "Olisipa ihana repiä nuo koteloinnit pois."
Ystävä: "No niin olisi, mitähän siellä alla on?"
Minä. "Revitäänkö saman tien?"
Ystävä: "Revitään!"

Kun ensimmäinen kotelo on saatu irti jääkaapin ympäriltä innostuvat miehetkin:
Oma mies: "Ai hitsi, näyttää jo nyt paremmalta. Mitähän noiden yläkaappien päällä on?"
Miespuolinen ystävä: "No, katsotaanko?"
Oma mies: "Katsotaan!" (tässä vaiheessa me kannustamme ystävän kanssa vierestä innosta soikeina)
Miespuolinen ystävä: "Mulla on autossa lisää työkaluja, käyn hakemassa!"

Meillä on nyt siis keittiöremontti päällä. Jotta yllä oleva keskustelu ei kuulostaisi ihan liian spontaanilta toiminnalta, on pakko kertoa, että keittiöremonttia on suunniteltu muutosta lähtien. Aluksi se oli vain sellaista haaveilua ja mahdollisuuksien pallottelua. Ideana oli, että toteutetaan se sitten joskus, kesällä ehkä, tai vasta myöhemmin. Mutta asioilla on tapana kypsyä, eikä mitään saa tehtyä, ellei jossain vaiheessa aloita itse tekemistä. 

Kyseessä on todellinen budjettiremontti, mutta se tekeekin asiasta oikeastaan vielä hauskempaa. Nyt ei voi tyytyä tavallisiin keittiöfirmojen tarjoamiin ratkaisuihin, vaan mukana on paljon luovimista ja itse tehtyä. Lupaan laittaa välivaiheista kuvia. Nyt saatte ihailla tuota kaunista viritystä, millä liesituuletin on kiinnitetty. 


12 kommenttia:

 1. Hahaa, toi on niin koukuttavaan. Aloin paikkamaalaamaan ja vedin "vahingossa" kolme seinää ;-) Enjoy! Kevät herättätelee sisustus- ja remppainnon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, arvostan. Voisi kuulostaa just mun tekosilta, "vahingossa" tapahtuu aina välillä vähän kaikenlaista :D
   Ihanaa kun puhuit jo keväästä!

   Poista
 2. Oi oi oi ja vau.
  Hei jos pienellä budjetilla tahtoo päästä, niin seuraa vinkki.
  Hyväkuntoiset kaapistot voi maalata Miranol-maalilla (kiiltoasteita taitaa olla täysi peilikiiltävästä mattaan).
  Kahvat (jos tahtoo vaihtaa eri kokoisilla rei illä olevat) voi irrottaa ja reiät pakltata, jonka jälkeen kaapistot voi maalata. Tämän jälkeen voi porata uudet reiät ja kiinnittää vetimet.

  Miranol on superliima-maalia, joka tarraa ihan älyttömän hyvin kiinni (myös muihin pintoihin kuin puuhun) ja lopputulos on ihan tosi hyvä. (jos kiinnostaa, niin voin lähettää entisen asunnon keittiökuvia..)

  Sitten työtasot.. no tässä nykyisessä kodissa muuttaessamme oli täysin remontoitu keittiö, johon oli laitettu ruma laminaattityötaso. Laatoitimme ihan työtason päälle vaan kuivapuristelaatoilla (läpivärjättyjä) ja lopputulos on oikein meitä miellyttävä. Pienen budjetin ratkaisu myös! Ja mikä parasta, ei tule ylimääräistä jätettä eikä kaikkea tarvitse laittaa uusiksi ja purkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos ihan mahtavista vinkeistä! Loistavia ja todella toimivan kuuloisia ideoita. Miranol olisi voinut toimia tosi hyvin alakaappeihin, mutta nyt on jo tilauksessa uudet etusarjat, vanerista vaihteeksi :) Ehkä otetaan sitten Miranol käyttöön, kun niihin kyllästyy.
   Jos on jotain hyviä vinkkejä hienoista ja edullisista hanoista, niin niitä otan myös ilolla vastaan!

   Poista
 3. Tästä touhusta löytyy se kuuluisa tekemisen meininki, hih. Hyvä te, ihan parasta! :)
  Meilläkin on lykätty makkari+kylppäriremonttia jo kesästä asti, joten meidänkin pitäis kai vaan tipauttaa välikatto alas joku päivä niin lähtisi homma rytinällä käyntiin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo joo, nyt vaan purkamaan, sitten se on pakko aloittaa :D

   Poista
 4. Siitä se sitten lähtee:)
  Pitäisiköhän itsekin irroitella kodinhoitohuoneestamme muutamat yläkaapit ja peitelevyt. Jospa saataisiin mekin viimeinkin siellä remontti alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ehkä hullulta, mutta se peitelevyjen repiminen tuntui todella hyvältä :) Ja olen oikeasti sitä mieltä, että keskeneräinen keittiö on paremman näköinen kuin sellainen valmis, missä on rumia peitelevyjä. Nyt vaan hommiin!

   Poista
 5. Oho, no jopas! Mahtavaa! :D Odotan innolla vaiheita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tässä on vielä vähän ihmeissään :) mutta vähintään yhtä innoissaan!

   Poista
 6. Hih, parasta on just nuo spontaanit "katotaanko mitä täällä on?" jutut :) Niistä poikii mitä mahtavempia tuloksia vielä - ei kerkeä miettimään liikoja. Odotan innolla mitä tuleman pitää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spontaanius on parhaimmillaan luovaa ja hyvin tuloksellista, pahimmillaan taas tyhmää ja tuhoavaa, toivotaan, että nyt tulee tuota ensimmäistä :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!

d a d a a. © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger