Kauniita unia

1/26/2014
Remontti jatkuu, mutta niin jatkuu muukin elämä lapsiperheessä. Meidän tytöillä on uusi kerrossänky. Äiti tykkää ulkonäöstä ja siitä, että sänky on suht matala, ettei tarvitse koko ajan pelätä mitä tapahtuu, jos / kun tippuu yläsängystä. Isosisko on ihan onnensa kukkuloilla, kun on portaat ja kaikki, yläsängystä on jo muodostunut tärkeä leikkipaikka, ja alakerrassa tulee hyvät unet. Pikkusisko ei ymmärrä sängystä vielä mitään, mutta jos tulee siskoonsa, niin ovat molemmat kerrokset käytössä jo vuoden päästä. Isosiskolla loppui puolitoistavuotiaana pinnasängyssä nukkuminen kuin seinään. Hermot menivät heti, kun yritti laittaa sänkyyn, ahdisti kai ajatus siitä, että ei itse pääse sieltä pois. Onneksi  ymmärsin yskän ja seuraavan yön tyttö sai nukkua patjalla lattialla. Oli ensimmäinen yö, kun nukkui koko yön omassa "sängyssä" (sen jälkeen on vastaavat yöt kyllä olleet harvinaista herkkua). Hyvin pian sai sitten kyllä ihan sängynkin, joka nyt jatkaa matkaansa kummipojalle.

Aika ajoissa tuli kerrossänky hankittua, mutta voitin pikkujouluissa Finnish Design Shopiin lahjakortin, ja päätin käyttää sen nyt. Ihan niin iso ei lahjakortti sentään ollut, että sillä olisi koko sängyn saanut, mutta kun mummot ja kummit sijoittivat joululahjarahansa mukaan, oli potti jo melkein kasassa. Ensi vuonna täytyy ehkä toivoa sängyn alle lelulaatikkoa, vink vink.


18 kommenttia:

 1. On kyllä ihanan näköinen sänky, sisustuksellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja vielä ihanaa, kun se on Suomessa tehty!

   Poista
 2. Meillä on tuo sama sänky. Se on huippu! Ja sopivan pieni, ettei vie liikaa arvokasta lattia-alaa. Alasänkyä meillä vähän rumentaa Ikean 15 euron irtolaita mutta ei toivottavasti enää kauaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin näin. Vertailin kerrossänkyjä ja aika monessa paikassa ne oli 90 cm leveitä, lapsille, en tajua. Minkä ikäsenä teillä isompi uskaltautui yläsänkyyn ja pienempi sinne alas?

   Poista
  2. Joo 90 cm leveyttä on liikaa mutta varsinkin se 2 metriä pituutta. Muistelen, että Veikko siirtyi pinnnasängystä alasänkyyn kun täytti 2, jolloin Saima (silloin 4 v 2 kk) siirtyi alasängystä yläsänkyyn.

   Poista
  3. Hetki joudutaan sitten varmaan odottelemaan tuota koko sängyn käyttöönottoa :)

   Poista
  4. Alasänkyyn (jos on joku turvalaita) voi tietty laittaa paljon nuoremmankin - kaikkihan on kiinni lähinnä siitä henkilöstä, jonka on tarkoitus könytä sinne ylös.

   Poista
  5. Yläsänkyyn könyäjä on aikamoinen yösekoilija ja heräilijä, mutta toivon sen muuttuvan pian. Toiveajattelua ehkä, mutta toivossa on hyvä elää, heh. Onko teillä pysytty siellä hyvin?

   Poista
  6. Tyttö ei ole kertaakaan kyllä ylhäältä tippunut eikä myöskään sekoillut yöllisillä vessareissuilla portaissa. Tosin se on muutenkin melkoinen marakatti, joten en oo osannut pelätä sitä kiipeilyjuttua. Hän siirtyi yläsänkyyn sitten, kun itse halusi. Ite olisin päästänyt aiemminkin, mutta ei halunnut, kun tykkäsi "katosta".

   Poista
  7. Tuo antaa toivoa. Meillä kans aikamoinen marakatti. Mutta sama homma, katto on kiva :)

   Poista
 3. Meillä on tällä hetkellä pelkästään yläsänky (nyt siis lattiatasolla) ja sitten sen alla se lelulaatikko pikkusiskon sänkynä. Toiminut hyvin myös näin, kun ei just sen kiipeemisen takia haluttu vielä koko kerrossänkyä. Nyt ois tarkoitus jossain välissä ostaa alasänky ja siirtyä kerrossänkyaikakauteen. Mutta ihana on sekä ulkonäöltään, että käytettävyydeltään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin mietittiin tuota vaihtoehtoa. Nyt täytyy kyllä hankkia se lelulaatikko, vaikka ihan vaan sen takia, että voi toimia myös noin, jos yläsänky jännittää :)

   Poista
 4. On kyllä kiva tuo sänky ja nättiä muutenkin!

  VastaaPoista
 5. Tuo kerrossänky on kyllä niin nätti ja ihanat nuo tytön Marimekoni housut! Tarvittas tännekin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Marimekon housut löytyivät tehtaanmyymälästä kahdeksalla (!) eurolla, en voinut jättää ostamatta. Kävin sellä viime viikolla, joten housuja varmasti löytyy vielä!

   Poista
 6. Oi, minulla on myös rakkaana muistona tuo Pikku-Annan joululahja kirja! Missään muualla en ole nähnyt sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kirja ja yksi oman lapsuuden lemppari. Olen yrittänyt löytää samaa sarjaa lapsille ja olen jossain nähnytkin jonkun kirjan ruotsiksi, mutta en yhtään suomeksi. Tosi harmi!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!

d a d a a. © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger