Spicy apple juice by Wilfa

12/24/2017
Tuorepuristettu joulumehu aka flunssan karkoittaja on täynnä vitamiineja ja runsaasti inkivääriä. Jos olisin malttanut, olisin vielä lämmittänyt mehun kanelitangon ja muutaman neilikan kera, mutta ainakin näin kaikki vitamiiniit säilyivät mukana. Pienellä terästyksellä lämmitetystä juomasta saisi halutessaan myös jouludrinkin.

Mausteinen omenamehu kahdelle

2 omenaa
1 appelsiini
1/4 granaattiomenaa
reilu pala inkivääriä
kanelia ja neilikkaa mausteeksi


Meille muutti Wilfan Andante slowjuicer joulukuun alussa, ja siitä asti on valehtelematta joka aamu juotu tuorepuristettua mehua. Mylly toimii kuin manuaalinen sitruspuserrin, mutta suuremmalla paineella. En ole vielä testannut pähkinöitä tai jyviä, mutta kuulemma laite pusertaa niistäkin mehut irti. Itse tehty mantelimaito kuulostaisi kyllä ihanalta. Ehkä jopa siltä, että laite saisi kuorittua paatuneemmastakin leivän puputtajasta terveysintoilijan esiin. Näin lyhyen käytön jälkeen parhaimmaksi ominaisuudeksi nousee kuitenkin helppous ja nopeus. Omenat voi laittaa kuorineen ja appelsiinit niine valkoisine kuorenjämineen. Kun mehu pulppuaa toisesta reiästä ulos, tulevat kuoret ja tiukkaan puserrettu kuituaines toisesta. Kun laitteen pesee aika pian mehustamisen jälkeen, on pesukin nopeaa. Eilen aamulla pääsin ensimmäistä kertaa tekemään mehua yksin ja rauhassa, kun lapset lähtivät jo aiemmin mummolaan. Muuten hedelmiä pusertamassa on aina kaksi innokasta apulaista. Eikä yhtään haittaa, että juicerin kanssa on lähes mahdotonta loukata itseään (mehustaa sormiaan), koneesta kun ei löydy pyörivä teriä, vaan homman hoitaa tiukka puristin.

Ihanaa ja rentouttavaa joulua!/Freshly squeezed xmas juice is full of vitamins and ginger. You can have it warm or cold or even spice it up for Christmas with a little rum.

Spicy apple juice for two

2 apples
1 orange
1/4 pomegranate
piece of ginger
cinnamon and clove for spice


Have a lovely and relaxing Christmas you all!
sponsored post by Wilfa
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!

d a d a a. © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger