Kids Room / Sweet Dreams

6/29/2018
Edelliseen kotiin verrattuna lastenhuoneessa on nyt tilaa vähintään tuplasti. Tuntuu lähes luksukselta, kun lattialla voi yhtä aikaa tehdä palapeliä ja rakentaa legotaloa, ja ohi mahtuu kulkemaan, vaikka leikit jäisivätkin yöksi lattialle. Tilasta innostuneena yhteinen kerrossänky haluttiin heti hajottaa "mun ja sun" sängyiksi, mutta siihen se erottelu onneksi jäikin. Yhteinen huone oli sisaruksille selvä asia, ja vaikka omaa huonetta ja sen mahdollisia etuja pohdittiinkin ääneen, oli yksi yhteinen lastenhuone  molempien toive. Muunlainen huonejako olisi tuottanutkin kolmiossa hieman ylimääräistä pohdintaa, uskallan silti tässä vaiheessa jo ennustaa tulevaisuuteen ja siihen, että pian sitä jo tullaan äänekkäästi vaatimaan.

Tilasta ja sen tarpeesta voi keskustella loputtomiin. Ei ole vielä kovin kauaa aikaa kulunut siitä, kun isolle perheellekin riitti yksi huone. Muistan kun noin 40 neliöisessa kodissa asuviin ystäviini otti yhteyttä vanha rouva, joka esitti toiveen päästä katsomaan vanhaa lapsuudenkotiaan. Vallilassa asuvat ystäväni ottivat hänet silloin ystävällisesti vastaan. He saivat kuulla, miten kodissa oli ennen asunut 6-lapsinen perhe ja kun he ihmettelivät, miten he olivat sinne mahtuneet, oli rouva nauraen kertonut, että koti oli silloin ollut jaettuna kahtia. Nykyisessa kylpyhuoneessa oli silloin ollut yhteinen keittiö, mutta molemmissa huoneissa oli asunut kaksi eri perhettä. Kahdeksanhenkinen perhe oli siis asunut 20:ssa neliössä. Kun ystäväni tiedustelivat ahtaudesta, ei sitä muistettu ollenkaan. Muistettiin ainoastaan ihana piha ja se, miten turvalliselta tuntui, kun isä aina iltaisin levitti patjat lattialle, mihin sisarukset käpertyivät yhdessä nukkumaan. Aika varmasti kultaa muistot, mutta se sai samalla miettimään omia tarpeita ja sitä, miten tilaa tuntuu aina olevan liian vähän.

Turvallisuuden tunteesta omat lapsetkin puhuivat. On kivempi nukkua, kun tietää toisen tuhisevan samassa huoneessa. Samasta syystä myös pitkään haaveena olleet vuodekatokset saatiin vihdoin kattoon. Vaikka omaa huonetta ei olekaan, on oma tila silti tärkeä, ja katos pitää kuulemma myös zombit ulkopuolella.


Vuodekatos, lakanat ja pehmolelut saatu Fabelabilta ja Geffer Groupilta.
Seinän sävy on Tikkurilan Harmony sävynro G472


/

They still sleep in a same room but the beds are separated. Comparing to our old home the space of the kids room is doubled. Feels good to have enough floor space to build a lego house and do a puzzle at the same time. Was happy to hear that sleeping in the same room was something they both wanted. It feels safe to have your sister near. Even though you don´t have your own room, the own space is still important. Long waited canopies are something they´ve wished for and I heard they also keep the zombies away.

Canopies, sheets and toys, Fabelab and Gaffer Group.
Wall color Tikkurila Harmony code G472


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!

d a d a a. © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger