Nyt se alkoi

11/26/2013Tänään se alkoi meillä glögin ja torttujen nauttimisella. Se hiipii näimmä kotiin joka vuosi aina vähän aikaisemmin. En tiedä kolkutteleeko ovella jo orastava keski-ikä, vai onko tämä joku lapsien myötä kasvanut jouluhulluus, mutta pullantuoksu, kynttilät ja villasukat vain viehättävät tällä hetkellä jostain syystä hyvin paljon. Taidan olla henkinen mummo.

Vaikka joulun fiilistely on nousussa, pysyvät koristeet onneksi vielä aika hyvin kohtuuden rajoissa, lue minimissä. Parasta joulussa ovat kaikki syötävät ja juotavat herkut, kuten juuri tortut ja glögi. Sekä herttaiset perinteet, eli ne kaikki asiat, mitä teini-ikäisenä inhosi. Onnellisissa nostalgiahuuruissa muistelinkin, miten rakastimme siskon kanssa pieninä syödä raakaa voitaikinaa. Hyvä maku oli jo silloin.

Lapin Marian glögi, Lapinmaria tuote saatu ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan.
Kaunisteen kalenteripyyhe 2014, Finnishdesignshop, tuote saatu ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan.

12 kommenttia:

 1. Meilläkin on glögiä jo nautiskeltu - varsinkin pakkaspäivinä se maistuu erityisen hyvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muillakin on jo aloitettu :) Sitä paitsi miksi glögin pitäisikään olla pelkästään joulujuoma. Ennemminkin juuri pakkaspäivien ilo!

   Poista
 2. Olen huomannut, että lapsen myötä sitä yrittää etsiä arkeen ja juhlaan juuri niitä nostalgisia aineksia ja hetkiä.

  Tuoreet joulutortut ovat kyllä vaan niin hyviä. Itse ostin juuri eilen Ikeasta valmista piparitaikinaa.

  Joulukoristeita nolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin. Perinteistä tulee tärkeitä ja rakkaat muistot omasta lapsuudesta haluaa jakaa myös omille lapsilleen. Haluaa varmistua siitä, että lapset saavat myös niitä kauniita muistoja, joita voi sitten muistella vanhempana.

   Minulla on kaipuu johonkin vihreään ja voi olla, että meille kohta eksyy joku pienen pieni havupuu ikkunalaudalle nököttämään. Se saa toimia joulukoristeena :)

   ps. Kerrothan sitten, oliko Ikean piparkakkutaikina hyvää?

   Poista
 3. Ihanan tunnelmaiset hämärähyssykuvat :) Muutenkin täällä sun blogissa on tosi kiva tunnelma!

  VastaaPoista
 4. Mullekkin on käynyt vähän samal viissiin. Joka vuosi vaan aikaisemmin alkaa joulun tunnelmaan virittäytyminen. Ehkä ne on nää lapset ;) Glögiä ollaan hörpitty jo litra tolkulla, ehkä ne tortutkin on viimeistään viikonloppuna leipastava. Ja kyllä, lapsuuden joulut ja perinteiden jatkaminen oman perheen kanssa on tullut kovin tärkeäksi... Mä en vielä kyllä suostu keski-ikäistymään :D

  Ihana blogi ja ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syytetään niitä lapsia, se on hyvä, sillä minäkään en halua vielä keski-ikäistyä :)

   Ja kiitos kauniista sanoista!

   Poista
 5. Täällä on koristeltu vähän oksilla ja havuilla, ja ulko-oveen ripustettu kranssi. Ekat glögit ja piparit tuli maisteltua viime perjantaina tyttöjen illassa. Itse oon sitä mieltä, että joulufiilistelyn voi hyvillä mielin aloittaa jo marraskuun alussa, sillä joulu on niin nopeasti aina ohitse. Ne on ne muutamat päivät ja sitten onkin jo uusi vuosi ja tammikuu, eikä silloin oikein enää viitsi jouluilla. :)

  http://hannamariahh.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa, olisi ihan hölmöä olla ottamatta siitä kaikkea iloa irti! Varsinkin kun esimerkiksi tortut ja glögi ovat niin hyviä, eikä niitä kuitenkaan nauti kuin joulun aikana. Sitä paitsi tammikuussa jouluilu tuntuu todellakin vielä hullumpaa kuin marraskuussa :)

   Oksat ja havut kuulostavat nyt juuri täydellisilta joulukoristeilta!

   Poista
 6. Samoissa tunnelmissa täälläkin :)

  VastaaPoista
 7. Jee :) ja tänään varmaan pakko ottaa uusiksi!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!

d a d a a. © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger