Vielä kerran, keittiö

4/14/2014

Siinä se on taas, meidän keittiö. Revimme käsittämättömän määrän kotelointeja irti, uusimme alaosan laatikoiden etusarjat, lavuaarin, hanan, keittiötason ja yläkaapit. Irrotimme välitilan laatat ja paklasimme ja maalasimme seinän. Sähkömies kutsuttiin kylään laittamaan seinään lamput ja pari pistorasiaa. Isoin työ taisi kuitenkin olla tuon liesituulettimen kanssa. Huh huh, ihan turhia vehkeitä, jos multa kysytään. Olen kerran aikaisemmin paininut saman asian kanssa, ei ole hauskaa hommaa.

Meillä on koneellinen ilmanvaihto, jota ohjataan liesituulettimesta, eikä mistä tahansa liesituulettimesta, vaan tottakai sen täytyy olla samaa merkkiä kylpyhuoneessa sijaitsevan koneiston kanssa. Ei olisi tuntunut millaan tavalla järkevältä maksaa "ei niin kivasta" liesituulettimesta saman verran kuin lähes koko keittiön uusimisesta. Mieluummin käytän ne rahat esimerkiksi Smegiin. Keksittiin silti mielestäni aika oiva ratkaisu. Riisuttiin tuosta perustuulettimesta, joka yleensä integroidaan kaappiin, kaikki ylimääräinen pois. Nyt se on vain tuollainen pieni uloke ja aika samaa sarjaa noiden eri tasossa olevien kaappien kanssa. Jossain välissä pohdin sen verhoilua vanerilla, mutta jollain sairaallaa tavalla olen kai alkanut tykkäämään sen ulkonäöstä, tai en ainakaan enää vihaa sitä. Summa summaarum, jos ostatte uudiskohteen, tehkää se siinä vaiheessa, kun materiaalivalintoihin voi vielä vaikuttaa. Onhan tämä ihan jännää, hauskaa ja luovaa kikkailua näin, mutta helpommallakin voisi päästä. Ja vielä iso murrr, liesituuletinkartelleille, murr.

Materiaalivalinnoista vielä sen verran, että laatikoiden etusarjat ja keskimmäisen yläkaapin ovi ovat koivuvaneria, samoin työtaso. Saa nähdä miten se kestää kulutusta, vettä ei ainakaan kannata jättää lillumaan päälle kovin pitkäksi aikaa, mutta onneksi meillä tykätään pitää keittiö siistinä.

20 kommenttia:

 1. Kyllä näyttää upealta! Ja hieno hämäys tuo liesituulettimen riisuminen. :) Ja erityisen hienot noi vaneriset etulevyt!!!

  Vähän kysymyksiä (joihin ei tietenkään oo pakko vastata!):

  - Missä teidän uudiskohde sijaitsee? Meillä on HITAS Etelä-Hermannissa. Ollaan nyt pari vuotta yritetty saada siitä "uuden pahviasunnon" tuntua veks erinäisin keinoin.

  - Mahtuuko teidän kaikki keittiökamat todella noihin kaappeihin? Meillä on melkein tuplasti kaappeja ja silti tekee koko ajan tiukkaa. Ongelman syy on peritty massiivinen Kilta-astiasto (sain sen siinä vaiheessa, kun olimme jo lyöneet miehen kanssa kahden aikuisen astiastot yhteen), josta en missään nimessä halua luopua, koska sitä kuitenkin puoliaktiivisesti käytetään ja koska sillä on tunnearvoa ja se on sitä paitsi upea. Ja lisäksi tietysti isot salaattikulhot ja keittokattilat vievät melkoisesti tilaa. Mutta siis: onko teillä jossain joku jemma vai selviättekö kuvassa näkyvillä kaapeilla?

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia, kiva kuulla, että tykkäät!

   Me asutaan Alppila/Vallila -akselilla ja aikasemmin vannoin, että ei koskaan muuteta uudiskohteeseen. Ei kannata koskaan vannoa mitään :) Meidän oston ratkaisivat oma pieni piha ja kaksi kerrosta, pintoihin olisi ollut pajonkin sanomista. Pahempikin tosin voisi olla, naapurilla on kuulemma lattiakateus. Täällä taas suunnitteilla parketin maalaus.

   Älä luovu sun Kilta-astioista, ehkä sitten jostain muusta mieluummin. Mulle iskee varsinkin keväällä harvennus päälle ja kaikki vähänkin turha saa lähteä. Kaikki eivät tosin mahdu noihin kaappeihin, vaan meillä on keittiön oikealla seinustalla senkki ja avohyllyt. http://mundadaa.blogspot.fi/2013/11/meidan-keittiossa.html

   Poista
  2. Ah, teillä siis lisänä kuitenkin senkki ja avohyllyt. En siis ole aivan toivoton kuitenkaan astioitten kanssa, heh.

   Mäkin vannoin aina, etten koskaan muuta uudiskohteeseen (kaikki aiemmat asunnot 1910-1958 rakennettuja), mutta pääkaupunkiseudun hintataso ja HITAS-hinnat ratkaisivat tämän. Onneksi meillä on kuitenkin korkeahkot huoneet (2,90 m) ja tosi isot ikkunat (haluan kuvitella, että hienoista "loft-tunnelmaa"), vaikka väliseinät ovatkin ihan pahvisia. Ja sijaintihan on kiva. Teidän sijainnista tulee nyt mieleen muutamat mahdolliset talot, joten ettepä asu kaukana. :)

   Poista
  3. Joo, kuulostaa ihan loft-asunnolta :) Uudiskohde on just hyvä!

   Poista
 2. No ompa tyylikäs! Ihan alkaa tehdä mieli ostaa oma koti ja rempata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja se on kyllä ihan mahtava fiilis, kun pääsee remontoimaan sitä ensimmäistä omaa kotia. Onnea sellaisen hankintaan!

   Poista
 3. Ihanan näköinen keittiö! Hienoja oivalluksia ja tuo vaneri on pintana niin kiva...

  Mä taas oon niin kypsä näihin vanhojen talojen jatkuviin remppoihin, että oispa ihana päästää uuteen. Toki mielelläni sen lattian ja keittiön itse valitsisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tiedän myös nuo vanhojen talojen ongelmat, niinhän se on, että jokaisessa on puolensa. Meidän ei tarvitse huolehtia remonteista noin 30 vuoteen, mutta on se tunnelma kuitenkin vähän eri kuin vanhassa talossa, hyvässä ja pahassa :)

   Poista
 4. Tää teidän uusittu keittiö on NIIN hieno, voisin heti ottaa tällasen itsellekin :) Ihanan symppis tuo liesituuletin ja muutenkin noiden yläkaappien sommittelu on tosi kiva! Ja eikä mitään "vielä kerran", näin kivasta keittiöstä katsoo kuvia useaan otteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pinja! On kyllä ihanaa, kun voi nyt katsoa tuonne keittiöön päin ja vielä nauttia siitä. Edellinen oli aivan järkyttävä. En ymmärrä, miten ja miksi sellaisia tehdään, mieluummin ostaisin kodin ilman keittiötä, siinäpä muuten idea rakennuttajlle :)

   Poista
 5. Anna, voisitkin tulla mun luo kyläilee ja ideoimaan mun keittiötä.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, projektia siis pukkaa :) Olis kyllä hauska nähdä!

   Poista
 6. Moi! Millä maalilla maalasitte ton liesituulettimen putken?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, se on maalattu Tikkurilan Maalarin Valkolakalla, muistaakseni puolihimmeällä.

   Poista
 7. Hei. Onko vaneripinnat käsitelty jotenkin, etenkin tasot?? Kiitos vastauksesta jo etukäteen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, taso on lakattu kuusi kertaa ja aina hiottu välissä. Ensimmäisen lakan alle tuli vielä ihan liru petsi, jossa oli hitunen valkoista, jottei lakkaus tekisi vanerista ihan keltaista. Myös kaappien ovet on lakattu, muistaakseni kolme kertaa. Helpottaa puhtaana pitämistä, kun niissä on kunnon pinta, mistä saa pyyhittyä liat pois.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!

d a d a a. © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger