Styling for Hakola

2/03/2016

Työni yksi parhaista puolista on se että pääsen tekemään töitä suomalaisten yritysten kanssa, ja vielä useiden sellaisten, joiden koko tuotanto tapahtuu kotimaassa. Kuten nyt vaikka Hakolan huonekalutehdas, joka on uuden luovan johtajansa kanssa lähtenyt nostamaan profiiliaan. Annaleena Hämäläinen on samaa sukua suoraan alenevassa polvessa, ja tuntee Jurvan tehtaat kuin omat taskunsa. Samalla Taideteollisen Korkeakoulun kasvatti on kuitenkin asunut viimeiset 10 vuotta Punavuoressa, joten näkemystä löytyy siltäkin kantilta. Jurva ei silti ole katoamassa mihinkään, sehän on heidän suurin valttinsa. Oma tehdas, jonka tekijät ovat alansa huippuja. Tätä lisää!

Henkilökohtaisesti en enää suostu riiputtamaan päätä alaspäin, täältä löytyy vaikka mitä osaamista, kunhan vaan itse uskalletaan uskoa siihen. The Times Magazine taisi juuri mainita samasta asiasta viitaten kapellimestareihin, joita nousee tästä maasta kuin sieniä sateella.

Marianne Huotarin suunnittelema Lippa-hyllyt ja Samuli Helavuon Riippu-hyllyt ovat uusinta Hakolaa. Me saimme valokuvaaja Katri Kapasen kanssa tehdä kuvat. Seuraavaksi hyllyt esitellään Tukholman messuilla ensi viikolla.

ps. Pian seuraa jatkoa samassa sarjassa./


So happy to see old traditional finnish companies making new comings. One of them is furniture brand Hakola. The company does still all the manufacturing in Jurva, really small village in the middle of Finland. Their new creative Annaleena Hämäläinen spent all her spare time in the factory when she was a kid. She learned everything from her father and grandfather and after her graduation from Art school and living several years in Helsinki, she wanted to continue her heritage and start a new era with her experience. We got the chance to be part of it. Styling by me, photo Katri Kapanen.

7 kommenttia:

 1. Aivan huippua. Olen niin samaa mieltä monestakin asiasta. Olen itse vehreä muotoilija ja sisustusarkkitehti ja salaa toivon Suomeen enemmän kotimaista huonekaluvalmistusta. Ja ennenkaikkea vivahteikkuutta tarjontaan. Just tällaista itse haaveilen, että meillä olis Ikea vastine kotimaassa. Meillä on paljon osaajia, meiltä löytyy innovaatioita ja ideoita. Jonkun pitää vaan uskaltaa. Lopetettaisiin sellainen liiallinen "muihin maihin" tiirailu ja alettaisiin vaan tekemään ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä kysymän, että onko hylly jo tuotannossa? Mutta tuossahan lukikin että Tukholman messuilla esillä. Kiva juttu - sinne itsekin suuntaan ensiviikolla. Kiitos kivasta postauksesta :)

   Poista
  2. Hei, juurikin näin! Täältä löytyy niin paljon lahjakkaita osaajia, uskallusta vaan lisää :)

   Mukavia messuja, ehkä törmätään siellä!

   Poista
 2. Tuo riippuva hylly vei kyllä mun sydämen, näinkin se jo instassa, ja voi että. Rakkautta ensi silmäyksellä!

  VastaaPoista
 3. Wau mitkä stailaukset ja kuvat! Sekä sohvapöytä että nuo seinähyllyt kyllä kutsuu meikäläistä, pakko saada! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällaisten huonekalujen kanssa on kyllä ilo työskennellä :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!

d a d a a. © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger