Sunday Cologne by Byredo

4/22/2015Kolme vuotta sitten Australiassa ollessani ihastuin tuoksuun, mutta tuntui tyhmältä ostaa jotain ruotsalaista toiselta puolelta maapalloa. Seuraavan kerran Tukholman reissulla en ollut enää varma miltä haluaisin tuoksua ja viime reissut olen heilunut jossain muualla kuin parfymeerioissa. Mutta se oli tarkoituskin, sillä en voisi kuvitella täydellisempää ostopaikkaa kuin Heidin ja Tonin pitämä Petit St. Louis -myymälä Lahdessa. Heidän liikkeensä on ainoa Suomessa, joka on saanut oikeuden myydä Byredoa, enkä ihmettele, niin kaunista liikettä ei taida toista tästä maasta löytyä. Hetken tuoksua mietittyäni päädyin samaan kuin silloin Australiassa, mutta pakko myöntää, että muutama muu jäi kutkuttelemaan takaraivoon.

Itse tuoksun perässä en Lahteen mennyt, vaikka jotkut ovat kuulemma tehneet senkin. Ja miksi ei, junallakin matka on alle tunnin. Lahti on vain ollut minulle aina kaikkea muuta kuin se ensimmäinen matkustuskohde, hyppyrimäet eivät juuri kiinnosta. Onneksi päädyin kaupunkiin työkeikalle, sillä näin nyt aivan toisen puolen Lahdesta. Ihania ihmisiä, pieniä putiikkeja, 1900-luvun alun talojen sisäpihoja ja kahviloita, joissa ainakin yhdessä myydään melkein liian hyvää taatelikakkua. Matkailu avartaa.


/


I was working in Lahti on monday and fell in love with the Petit St. Louis store. They are the only store that can sell Byredo in Finland and since Sunday Cologne has been on my shopping list for three years, the decision was easy to make.

4 kommenttia:

 1. Juu, ihana on tuoksu ja ihana on purkki...
  On vaan niin tyyriin hintanenkin.
  Ja niin, siellä mun vanhassa kotikaupungissa tuollainen liike... Mmm. Täytyy joskus mamman luokse poiketessa piipahtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tyyris, mutta ostopäätöstä helpotti tällä kertaa monen vuoden harkinta-aika :D Tuntuu myös niin paljon kivemmalta tukea pienyrittäjää kuin vaikka isoa tavarataloa. Mene ihmeessä käymään, ihan vaikka jo myymälän tunnelman vuoksi, ostopakkoa ei onneksi ole :)

   Poista
 2. Missä meillä Lahdessa saa melkein liian hyvää taatelikakkua? Jos osaat kertoa kahvilan, menen testaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvila Oskari Hämeenkadulla. Todellakin toivon että se on nyt tämä kahvila, enkä vaan neuvo väärin :)
   http://www.kahvilaoskari.fi/etusivu.html

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!

d a d a a. © All rights reserved · Theme by Blog Milk · Blogger