Olen niitä ihmisiä jotka tykkäävät leipoa, jos nyt ihmisiä voi edes jakaa leipojiin ja ei leipojiin. Ongelmana on, että meidän perheessä katoaa mikä tahansa herkku parempiin suihin hyvin nopeasti. Ovat kuulemma tulleet Partaansa (nimi, jolla kutsuvat pappaansa) Makeaa saa syödä, mutta liiallinen sokerin puputtaminen on jotain, mitä en halua lapsilleni opettaa. Heti kun aikaa on enemmän, aion opetella sokerittoman leipomisen salat ja tehdä vaikka joka toisen kakun terveellisesti. Onneksi välillä voi huijata itseään ihan hyvällä omalla tunnolla. Jos kakussa tai piirakassa on jotain niinkin hyveellistä kuin hedelmiä tai marjoja, sehän on jo melkein terveysruokaa. Tämä kakku syntyi ikävästä Australiassa asuvaan siskooni, jonka yksi bravuureista on banaanikakku. Minulla ei tosin kakun tekovaiheessa ollut vielä sitä "oikeaa" reseptiä, vaan tein kakun netistä löytyneellä versiolla. Hyvä sekin, mutta yhtä kaunista ja kohoavaa en tästä saanut kuin siskoni, niinpä pyysin sen oikean saman tien häneltä. Meillä syödään kohta uudestaan banaanikakkua, mutta kertokaa te miten onnistuitte, jos ehditte tehdä kakun ennen sitä!
Banaanikakku
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1-2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
3/4 tl muskottia
2 tl vaniljasokeria
4 (yli)kypsää banaania soseena
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat varovasti yksitellen ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Banaanisosetta voi alkaa lisäämään jo ennen kuin kaikki kuivat aineet sekoitettu, näin saadaan tasainen seos. ( Kanelia, muskottia ja neilikkaa voi laittaa huomattavasti enemmään halutessaan mausteisemman version. )
Paistetaan 200 asteessa noin 50-60 minuuttia.
Ja sitten loistava vinkki siskoltani. Banaanit saa nopeasti "kypsytettyä" laittamalla ne pakastimeen.
/
I love to bake, but the problem is that every piece that includes sugar disappears in our home way too fast. I can´t blame the kids only, even though they tell me that this all is heritage from their grandpa. know exactly what they mean! This banana cake was made for our oldest´s name day, and banana cake is not something I usually make. It´s actually my sister´s thing, but cause she lives so far away I decided to bake something that reminds me of her. Actually I did´t have "the right" recipe, so I used the one I found from the internet. It was good as well but still not close to my sisters baking even though the cake lasted less than two days in our fridge.
I had to call her and ask for the right recipe. I know what we will be baking next time, if you´ll bake the same, please tell me how did it go!
Banana cake
150 g butter
2 dl sugar
2 eggs
5 dl flour
1 ts baking soda
1-2 ts baking powder
1 ts salt
1/2 ts cinnamon
1/4 ts cloves
3/4 ts nutmeg
2 ts vanilla sugar
4 bananas, mashed
Beat butter and sugar together untilf light and fluffy. Beat in eggs one at a time. Sift flour, baking soda, baking powder and spices together in another bowl. Stir flour mixture into butter mixture add smashed bananas and stir until batter is evenly blended.
Bake in preheated oven 200 C degrees around 50-60 minutes.
Ikiaika Apron / Saana ja Olli
*Yhteistyö / Sponsored post